Hotellit
- pääkaupunkiseutu
- muu Suomi

Ostoksille
Kaupungit ja kunnat

Matkailupalvelut:
Etelä-Suomi
Kymenlaakso
Etelä-Karjala
Savo

Elämysmatkailu
Kalastus

Loma-asunnot
Lomakeskukset

Myytävät kiinteistöt
Myytävät tontit
Myytävät
liikeyritykset

Vuokrattavat
liiketilat


Rakentaminen

Lakiasiat
Palveluja yrityksille

Töitä tarjolla
Yhteystiedot
Mediatiedot


 

Uusivuosi Venäjällä

Muinoin uuttavuotta vietettiin Venäjällä maaliskuun alussa, kevään, auringon ja uuden sadon odotuksen juhlana. Kun ortodoksinen kristinusko levisi maahan 900-luvun lopussa, uuttavuotta alettiin viettää bysanttilaisen kalenterin mukaan syyskuun 1. päivänä. Vuoden 1700 alussa tsaari Pietari I antoi määräyksen viettää uuttavuotta eurooppalaisen tavan mukaan tammikuun ensimmäisenä päivänä. Hän kehotti kansalaisia koristelemaan kotinsa mänty- tai kuusenhavuilla. Kaikkien tuli toivottaa omaisilleen ja tuttavilleen hyvää uuttavuotta. Tasan klo 12 yöllä Pietari Suuri astui Punaiselle Torille ja lähetti taivaalle ensimmäisen raketin. Tästä alkoi uudenvuoden ilotulitusperinne.

Yli 300 vuotta sitten ihmiset uskoivat, että koristamalla uudenvuoden kuusen he muuttavat pahat voimat hyviksi. Vaikka tämä uskomus on väistynyt ihmisten mielistä, uudenvuoden kuusi koristellaan vielä nykyisinkin.

Jo ammoin Venäjän kansan keskuudessa kerrottiin tarinoita Pakkasesta - pahansisuisesta, ilkeästä ukosta, lumisten peltojen ja metsien haltijasta, joka toi maahan kylmän, lumen ja tuiskut. Ukolla oli erilaisia nimiä: Moroz, Morozko. Ukkoa pelättiin ja kunnioitettiin.

Pietari I aikoina Pakkasukon (Ded Moroz) luonne muuttui. Hänestä tuli hyväntahtoinen valkoiseen pitkään turkkiin ja vakoiseen karvahattuun pukeutunut kepin ja säkin kanssa liikkuva pitkäpartainen mies, joka jakeli lahjoja lapsille. Mukanaan Pakkasukolla on lapsenlapsensa - Lumityttö (Snegurochka).

Nykyisinkin uusivuosi on merkittävimpiä ja juhlituimpia päiviä Venäjällä.
Ennen kuin Kremlin kellot soittavat klo 24.00, ollaan yhdessä sukulaisten ja ystävien kanssa muisteltu kaikkea mukavaa, mitä menneenä vuonna tapahtui ja saatellaan vanha vuosi. Uusi vuosi pitäisi ottaa vastaan iloisella mielellä. Sillä tavalla taataan, että tuleva vuosi on onnellinen. Vuoden vaihtuessa on tapana onnitella mm. sukulaisia puhelimitse. Televisio lähettää aamutunneille saakka ohjelmaa, mm. uudenvuoden konsertin, jossa esiintyvät rakastetuimmat artistit.

Monet venäläiset viettävät Vanhaa Uuttavuotta vanhan juliaanisen kalenterin mukaan vasta 13.1. (Uusi gregoriaaninen ajanlasku otettiin käyttöön Venäjällä 14.2.1918)

Joulu Venäjällä

Venäjällä joulu on 7.1. Se on ennen kaikkea kristillinen Jeesuksen syntymän juhla, joka julistettiin neuvostovallan romahtamisen jälkeen jälleen pyhäpäiväksi.




Julkaisija: Wosseno Oy Oraspolku 9 00680 Helsinki
Hallinto: Jarkko Pulkkanen puh. 045-1384709
Pietari: Larissa Nikitinskaya +7-950-0186059
Ilmoitusmyynti: puh. 0500-821212 Fax. 09-2722356
Bo-Erik Green GSM 045-673 9455, Timo Romppanen puh. 045-1384702
Riitta Puolakka GSM 045-1309837
Jukka Rossi puh. 040-527 6407, Anneli Päivävaara puh. 045-1384703
Sähköpostiosoitteet: nimi.sukunimi@kauppatie.com

Copyright © 1993 -2017 Wosseno Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Mitään tämän julkaisun osaa, kuvaa, käännöstyötä tms. ei saa jäljentää, kopioida, tallentaa hakupalvelimelle tai levittää ilman julkaisijan kirjallista lupaa.